چسب زدن بعد از جراحی بینی
چسب زدن بعد از جراحی بینی : در عمل زیبایی بینی، لازم است روی غضروف و اسکلت بینی تغییراتی اعمال شود که برای انجام این تغییرات می بایست پوست از روی استخوان بینی برداشته شود. پس از پایان یافتن جراحی، پوست بر سرجای خودش قرار داده شده، سپس بخیه زده می شود.
به همین علت بین اسکلت غضروفی استخوانی و پوست فضایی خالی به وجود می آید. که این فضا زمینه ای را برای ایجاد ورم در بینی فراهم می نماید.
چسب زدن بعد از جراحی بینی الزامی است برای اینکه پوست به اسکلت بچسبد. و تورم زیر پوستی پس از عمل زیبایی بینی کاهش پیدا کند.
ضمن اینکه چسب یک تاثیر حفاظتی روی بینی دارد که اگر ضربه یا صدمه ای به طور ناخواسته به بینی وارد شود. بتواند تا حدی از بروز آسیب جدی پیشگیری نماید.
لازم به ذکر است که چسب بینی در طولانی مدت روی شکل ظاهری بینی اثرات بسزایی نخواهد داشت. ضمناً اثراتی که روی ورم بینی میگذارد کوتاه مدت است.
مدت زمان مفیدی که لازم است از چسب بینی استفاده شود دو هفته تا دو ماه است. شایان توجه است که چسب زدن بعد از جراحی بینی در دو هفته اول هم روی فرم بینی و هم روی تورم بینی اثرگذار است ولی از هفته دوم به بعد فقط روی تورم بینی اثر می گذارد.
زمان مناسب برای چسب زدن در هر فرد باتوجه به نوع بینی و عمل انجام شده متفاوت است. در افرادی که پوست ضخیمی دارند مدت زمان چسب زدن میتواند حتی بیشتر از شش ماه نیز ادامه داشته باشد.
توصیه می شود بیماران روزی یک مرتبه چسب های خود را تعویض نمایند. ولی نکته مهم این است که پیش از جدا کردن چسبها از روی بینی از قبل چسبها را به وسیله صابون و آب شل کنند آنگاه چسب را به آرامی از روی بینی جدا کنند.
تعویض چسب بینی بستگی زیادی به نوع پوست از لحاظ خشکی و چرب بودن دارد. افراد با پوست چرب بهتر است هر روز چسب را تعویض کنند اما افراد با پوست خشک میتوانند هر دو روز یکبار این کار را انجام دهند و نیازی به تعویض هر روزه ندارند.
توجه نمایید که چسب را حتما از پایین به بالا و به آرامی جدا کنید و هرگز این کار را از بالا به پایین انجام ندهید. سپس اجازه دهید بینی خشک شود و بعد گذشت یک تا دو ساعت چسب جدید را دوباره بزنید. البته چسب زدن در یکی دو جلسه اول توسط پزشک انجام می شود و به شما نحو صحیح آن آموزش داده می شود.
زیرا اگر چسب را محکم از روی بینی خود بردارید این حرکت موجب می گردد پوست از روی اسکلت بینی بیشتر جدا شده و تورم بینی هم شدت یابد.
چسب بینی از ایجاد خراشهای بین پوست و بافت غضروف جلوگیری می کند.
چسب بینی بعد از عمل با فشار اندکی که وارد میکند از انبساط بافت و پوست بینی جلوگیری میکند.
از چسب بینی با مارکهای معتبر و مورد تایید استفاده نمایید.
مراحل چسب زدن صحیح بعد از عمل بینی
ابتدا با راهنمایی پزشک چسب مناسبی را از داروخانهها تهیه نمایید.
پوست خود را با آب و مایع شوینده صورت کاملا شسته و خشک کنید.
با پنبه آغشته به الکل یا پد الکلی بینی خود را ضد عفونی کنید.
چسب را به ابعاد مشخصی که در زیر گفته شده برش بزنید:
6 تا 8 قطعه 3 تا 4 سانتیمتری و 2 قطعه 10 تا 12 سانتیمتری
این ابعاد با توجه به سایز بینی شما تعیین میشود.
بهتر است کار چسب زدن را مقابل آیینه انجام دهید. یکی از قطعههای کوچک را از بالا به پایین به بینی بچسبانید. سپس قعطههای 10 تا 12 سانتی را زیر نوک بینی به صورت U شکل بچسبانید. چسب زدن را به آرامی و با حوصله انجام دهید. و بعد چسباندن کمی روی آن را مالش دهید تا به خوبی بچسبد. و مراقب باشید چسب جلوی حفرههای بینی را نگیرد که تنفس با مشکل مواجه نشود.
بعد از عمل جراحی بینی به دلیل برشها بینی دچار تورم شدید می شود که گذرا است و با مراقیت تورم کاهش مییابد. برای کاهش تورم علاوه بر استفاده از چسب می توانید از یخ نیز استفاده کنید. یخ را مستقیما روی بینی نگذارید بلکه آن را داخل پارچهایی گذاشته و بر روی گونه قرار دهید. کمپرس یخ کمک زیادی به کاهش تورم بینی میکند.
نکات مهم چسب زدن بعد از جراحی بینی
مدت زمان قرار گیری چسب روی بینی در هر نوبت بستگی به نوع پوست، میزان تورم و توصیه پزشک دارد. عموماً پزشکان توصیه می کنند که با هر بار استحمام چسب را تعویض کنید و در هنگام خواب بینی خود را بچسبانید.
استفاده طولانی مدت از چسب بینی باعث بهتر شدن فرم بینی نمی شود. چسب فقط برای کنترل و کاهش تورم و التهاب بینی مفید است. پس از رفع تورم، چسب دیگر کمکی به شکل گیری بینی نمی کند و حتی ممکن است باعث تخریب بافت پوست شود.
بعد از برداشتن چسب، بینی ممکن است کمی ورم کند. این امر به دلیل این است که چسب فشار مناسب را روی پوست بینی اعمال می کند. و باعث کاهش تورم می شود. وقتی چسب را بر می دارید، فشار روی پوست کاهش می یابد و خون رسانی به بافت های زیرین افزایش می پذیرد. این باعث می شود که تورم دوباره ظاهر شود.
چسب زدن به صورت خیلی محکم خطرناک است و ممکن است باعث آسیب به پوست، عروق و عصب های بینی شود. بهتر است چسب را به صورت نرم و مناسب روی بینی قرار دهید.
در صورت حساسیت به چسب، لازم است با پزشک خود مشورت کنید و از نوع دیگر چسب استفاده کنید. علائم حساسیت شامل قرمز شدن، خارش، سوزش، تحرکات و جوش های پوست محل قرارگیری چسب می باشد.
جلوگیری از ایجاد رد چسب روی بینی
برای جلوگیری از ایجاد رد چسب روی بینی، لازم است به چند نکته توجه کنید. اول اینکه باید از چسب مناسب و استاندارد استفاده کنید. دوم اینکه باید چسب را به صورت متوسط و نه خیلی سفت و نه خیلی شل روی بینی قرار دهید. سوم اینکه باید چسب را با آب و صابون و محلول های پاک کننده تعویض کنید. در مرحله چهارم باید از فشار زیاد به بینی خودداری کنید. در نهایت در صورت حساسیت به چسب، با پزشک خود مشورت کنید و از نوع دیگر چسب استفاده کنید.
برای رفع رد چسب روی بینی، می توانید از روشهای زیر استفاده کنید:
- استفاده از وازلین به همراه پد آرایشی، دقت داشته باشید این کار باید به آرامی صورت گیرد.
- شستشوی صورت با آب و صابون
- استفاده از پد الکی و بهداشتی
- استفاده از محلول های پاک کننده تجویز شده توسط پزشک معالج
ضرورت چسب زدن بعد از عمل بینی
بعد از عمل زیبایی بینی، داشتن نوار چسب سفید در وسط بینی ممکن است کمی ناخوشایند باشد و توجه زیادی را به خود جلب کند. در این شرایط، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که آیا می توان به طور کلی از چسب زدن روی بینی صرف نظر کرد.
پزشکان هنوز در مورد ضرورت چسب زدن بینی بعد از عمل به توافق کامل نرسیده اند؛ برخی آن را ضروری و برخی دیگر غیرضروری می دانند.
با این حال، بیشتر جراحان بینی معتقدند که چسب زدن یک بخش مهم از مراقبتهای بعد از عمل بینی است. البته برخی دیگر بر این باورند که نیاز به چسب زدن به نوع بینی و ضخامت پوست بیمار بستگی دارد. بنابراین، تصمیم نهایی در مورد نیاز یا عدم نیاز به چسب زدن باید توسط پزشک متخصص شما گرفته شود که بر اساس ویژگی های بینی شما توصیه های لازم را ارائه می دهد.
در هر صورت، باید از دستورالعمل های پزشک خود پیروی کنید، حتی اگر توصیه به استفاده از چسب برای چند هفته متوالی پس از عمل باشد.
نحوه تعویض چسب بینی
در 2 تا 3 هفته اول پس از عمل جراحی بینی، باید نوار چسبها را هر 2 تا 3 روز یکبار تعویض کنید. تعویض منظم نوار چسب ها به اندازه استفاده از آنها اهمیت دارد. از آنجا که بینی شما حداقل تا 2 ماه پس از عمل در حال بهبود است و پوست بسیار حساس می باشد. هنگام جدا کردن نوار چسبها نباید فشار زیادی به پوست وارد کنید. بهتر است ابتدا نوار چسبها را خیس کنید تا راحتتر جدا شوند. بیشتر پزشکان توصیه می کنند از نوار چسب های ضد حساسیت که در همه داروخانه ها موجود است، استفاده کنید.
نوع چسب مناسب برای بینی بعد از عمل
چسب میکروسفر بهترین گزینه برای استفاده بعد از عمل بینی است. این چسب ضد حساسیت بوده و ضخامت مناسبی دارد. انواع دیگری از چسبها نیز وجود دارند که به عنوان چسبهای شیشه ای شناخته می شوند. این نوع چسبها ممکن است باعث قرمزی و چربی پوست بینی شوند، بنابراین استفاده از آنها توصیه نمی شود. البته، این چسبها تنها زمانی مناسب هستند که فرد قصد دارد برای مدت کوتاهی از چسب استفاده کند یا چربی پوست بینی بعد از عمل کاهش یافته باشد.
نکته دیگری که بیماران بعد از عمل باید به آن توجه کنند. و شاید سوال بسیاری از آنها باشد، این است که آیا میتوان برای یک یا دو روز در طول دوره چسب زدن بینی، از چسب استفاده نکرد؟ در این خصوص جای نگرانی وجود ندارد. برخی بیماران ممکن است بعد از جراحی بینی، در مناسبت های مهمی شرکت کنند یا در موقعیت های اجتماعی خاصی حضور داشته باشند. و نخواهند که چسب روی بینی شان باشد. این بیماران می توانند در این مواقع از چسب استفاده نکنند و پس از آن دوباره چسب زدن را ادامه دهند.
نظر بدهید