حمام کردن پس از عمل بینی
حمام کردن پس از عمل بینی موضوع بحث این مقاله است .مراقبت های بعد از عمل بینی از مهم ترین پرسش های متقاضیان جراحی بینی ست به همین دلیل در این مطلب سعی می کنیم مهمترین نکاتی که باید در استحمام پس از جراحی بینی رعایت شود را ذکر کنیم.
رعایت نکات زیر برای حمام کردن توصیه می شود:
- شب قبل از جراحی حمام کرده و نظافت را به درستی انجام دهید تا در هفته اول نیاز به حمام نداشته باشید
- چون در روزهای ابتدایی عمل بینی به علت مصرف داروی مسکن امکان دارد دچار کمی سرگیجه شوید برای پیشگیری از وقوع هر حادثه ای از جمله زمین خوردن سعی کنید حتماً از کمک دیگران برای حمام کردن استفاده کنید.
- به این نکته توجه داشته باشید که چسبها و اسپیلینت روی بینی نباید مرطوب و خیس گردد در نتیجه، در هفته اول از شستشوی صورت خودداری کرده و فقط از ناحیه گرده به پایین را با شستشو تمیز نمایید.
- بهتر است برای شستن موها از دوشهای تلفنی استفاده کنید، ابتدا روی صندلی نشسته و سر خود را به طرف بالا نگهدارید و از کمکِ خود بخواهید موهایتان را با دقت به سمت عقب بشوید.
- توجه داشته باشید که خیس شدن آتل پلاستیکی روی بینی یا اسپیلینت موجب شل شدن آن می شود و علاوه بر آن احتمال اینکه پوست بینی تان دچار سوزش و خارش گردد نیز وجود دارد.
- با رعایت نکات مهم بالا، بعد از هفته اول و برداشتن پانسمان و اسپیلیت توسط پزشک می توان مثل گذشته و البته دقت در زمان شستن صورت و بینی و اینکه فشار وارد نگردد حمام کرد. پس از تمام شدن استحمام و خشک کردن سر و صورت به آرامی، لازم است حتماً بینی خود را به درستی چسب بزنید.
آیا گرما و بخار آب داخل حمام برای بینی و بیمار مضر است؟
با در نظر گرفتن این نکته که در حین جراحی بینی، ابتدا پوست بینی برش خورده و پس از آن غضروف و استخوان با برش و سایش، دچار تغییرات لازم خواهند شد می توان تغییرات فراوان در بینی را متوجه شد در نتیجه، حمام کردن پس از عمل بینی دقیقاً در روزهای نخست ممکن است سبب سرگیجه و زمین خوردن به دلیل گرمای حمام و بخار آب گردد.
همچنین در چنین شرایطی، اگر گرما و بخار آب زیاد داخل حمام دقیقاً در همان یکی دو روز ابتدایی پس از جراحی باشد ممکن است مشکل آفرین بوده و سبب خونریزی و مسائلی از این دست شود. دقیقاً به همین دلایل است که در همان ابتدا توصیه کردیم حتماً شبِ قبل از عمل حمام کنید تا روزهای بعد از آن نیاز به حمام پیدا نکنید.
اما اگر این حمام کردن پس از عمل بینی در هفته های بعدی انجام شود همان گرما و بخار آب در محیط حمام می تواند سبب تخلیه مناسب خونابه و محتویات درونی شده و داخل بینی را نرم کند که می تواند برای بیمار مفید هم باشد. در نتیجه توصیه ما این است که حتماً در روزهای نخست پس از عمل، از حمام کردن با آب بسیار داغ و بخار بیش از حد آب در محیط حمام، اجتناب کرده و استحمام را به چندین روز پس از آن موکول نمایید
چند روز بعد از جراحی بینی می توان دوش گرفت؟
این سوال مهمی است که برای مراقبت از بینی خود بعد از جراحی باید به آن توجه کنید. بر اساس تحقیقات انجام شده، بهتر است در هفته اول بعد از جراحی بینی از حمام کردن به طور کامل پرهیز کنید و فقط از گردن به پایین خود را بشویید. زیرا با حمام کردن ممکن است گچ بینی خیس خورده و سست شود.
بعد از برداشتن گچ، می توانید به طور معمول مانند قبل از عمل بینی حمام کنید. اما باید از آب داغ و مالش دادن ناحیه جراحی خودداری کنید.
نکاتی در خصوص اولین دوش بعد از جراحی بینی
اولین حمام کردن پس از عمل بینی می تواند یک تجربه چالش برانگیز باشد. در این زمان، ممکن است هنوز احساس درد یا ناراحتی داشته باشید و همچنین، ممکن است نگران باشید که به زخم های خود آسیب بزنید.
در اینجا چند نکته برای کمک به شما در اولین حمام کردن پس از عمل بینی را آورده ایم:
- با پزشک خود در مورد زمان مناسب برای دوش گرفتن صحبت کنید. معمولاً توصیه می شود که حداقل 24 ساعت پس از جراحی صبر کنید تا دوش بگیرید.
- از یک همراه کمک بگیرید. یک همراه می تواند به شما کمک کند تا احساس امنیت بیشتری داشته باشید و همچنین، می تواند در صورت نیاز به شما کمک کند.
- از یک دوش دستی یا وان استفاده کنید. دوش دستی یا وان به شما کمک می کند تا ناحیه جراحی را به راحتی از آب دور نگه دارید.
- از آب ولرم استفاده کنید. آب گرم ممکن است باعث درد یا سوزش شود.
- از صابون ملایم استفاده کنید. از صابون های تند یا معطر استفاده نکنید.
- با ملایمت با زخم های خود رفتار کنید. از مالش یا فشار دادن زخم ها خودداری نمایید.
- پس از دوش گرفتن، زخم های خود را خشک کنید. از یک حوله نرم و تمیز برای خشک کردن زخم های خود استفاده کنید.
- اگر در حین دوش گرفتن احساس درد یا ناراحتی کردید، دوش گرفتن را متوقف کنید و با پزشک خود تماس بگیرید.
در اینجا مراحل دقیق اولین دوش گرفتن بعد از جراحی را شرح داده ایم:
- با پزشک خود در مورد زمان مناسب برای دوش گرفتن صحبت کنید.
- اگر همراه دارید، از او بخواهید تا در کنار شما باشد.
- آب را ولرم کنید.
- با ملایمت بدن خود را بشویید.
- از صابون ملایم استفاده کنید.
- از مالش یا فشار دادن زخمهای خودداری کنید.
پس از دوش گرفتن، زخم های خود را خشک کنید
متخصص جراحی فک و صورت و جراح پلاستیک بینی
بدون دیدگاه