آناتومی بینی

دکتر مسعود یزدانی جراح بینی در تهران


آناتومی بینی

در این مقاله به آناتومی بینی میپردازیم. بینی انسان دارای غضروف هایی است. این غضروف ها از ساختاری دقیق برخوردار هستند. بینی از وسط از طریق تیغه وسط یا سپتو حفره بینی به دو قسمت تقسیم می‌شود. دو غضروف تحتانی و فوقانی در بینی وجود دارند که هر دو نوع آن ها زوج هستند.

 

آناتومی بینی

 

با اتصال غضروف لترال فوقانی و سئتوم دریچه داخلی با والو تشکیل می‌شود. همچنین غضروف های لترال تحتانی در نوک بینی با یکدیگر متصل می‌شوند.

جراحی نوک بینی نسبت به قسمت های دیگر بینی سخت تر و پییچیده تر است. اتصال استخوان بینی و پیشانی درد ناحیه رادیکس است. جراحی در این ناحیه برای برخی از بیماران مهم و ضروری است.

فاصله بینی تا صورت برجستگی بینی با پروجکشن نام دارد.

در ناحیه استخوان پشت بینی معمولا قوس یا برآمدگی رخ می‌دهد. به این فاصله بین نوک بینی تا پیشانی پشت بینی گفته می‌شود.

پره های بینی در واقع همان دیواره‌های کناری حفره‌های بینی هستند. محکم بودن پره‌های بینی نقش بزرگی در تنفس دارد. در هنگام جراحی ممکن است پره‌های بینی ضعیف شوند و به دنبال آن تنفس سخت تر شود.

می‌توان برای تقویت پره‌های بینی از پیوند غضروف استفاده کرد. اگر از پایین به بینی نگاه کنیم پره‌های بینی و نوک بینی یک مثل متساوی الاضلاع را تشکیل می‌دهند.

اناتومی داخلی بینی

طول بینی را می‌توان به سه ناحیه تقسیم کرد. یک سوم بالایی یک سوم میانی که غضورف است و یک سوم پایینی که همان نوک بینی است.

استخوان بینی یک جفت استخوان است که پل بینی را تشکیل می دهد. این استخوان نسبتا کم استحکام است. در جراحی بینی در استخوان تغییراتی ایجاد می‌شود.

در یک سوم میانی بینی غضروف ها قرار دارند. این قسمت بینی را می‌توان با لمس کردن احساس کرد. قسمت غضروفی نرم و اسفنجی است.  غضروف میانی در باز نگه داشتن بینی کمک می‌کند و اگر ضعیف باشند مشکلات تنفسی ایجاد می‌کنند.

در نوک بینی غضروف های آلار قرار دارند. این غضروف در ظاهر بینی نقش دارد و زیبایی را به بینی می‌دهد. در جراحی به اصلاح نوک بینی پرداخته می‌شود. تغییر در آن بر ظاهر بینی بسیار اثر گذار است.

تیغه بینی نیز در داخل حفره بینی آن را به دو قسمت تقسیم می‌کند.

جراحی بینی با اهداف مختلفی صورت می گیرد. در بیشتر جراحی ها چندین مشکل در ظاهر بینی حل می‌شود. انحراف تیغه بینی، افتادگی نوک بینی از جمله مشکلات عمده در بینی ها هستند. تیغه بینی باید صاف باشد تا در تنفس مشکلی ایجاد نکند. انجراف تیغه بینی منجر به عدم تقارن در بینی و کجی نوک بینی می‌شود. در جراحی با یک بخیه جمع کننده تیغه بینی به سمت خط طراز بینی کشیده می‌شود.

اناتومی بینی

آناتومی بینی (البته قسمتی که به عمل جراحی بینی مربوط است) به شرح ذیل می باشد:

قسمت بالایی بینی، پل بینی نامیده میشود. شیب بینی به طرف نوک بینی، پشت بینی (دورسوم) نام دارد.

سوراخ های بینی، بین بینی و لب بالا قرار گرفته و به باریکه پوستی بین سوراخ ها، کولوملا می گویند.

بخش بالایی پشت بینی از استخوان بینی ایجاد می گردد این در حالی است که بخش پایینی از غضروف تشکیل شده است.

در خط وسط، غضروف تیغه بینی (سپتوم) قرار دارد  که در دو طرف آن غضروف های جانبی بینی واقع است. در هر طرف غضروف پره بینی وجود دارد که سوراخ های بینی را در بر گرفته و از آن ها حفاظت می نماید.

مشاوره برای عمل بینی

هر شخصی پیش از این که بخواهد بینی خود را عمل کند می بایست جهت مشاوره با جراح جلسه ای را در نظر داشته باشد. در این جلسه و یا جلسات، جراح بر اساس فرم بینی و صورت شخص بهترین فرم و مناسب ترین روش را بررسی می نماید و نهایتاً بهترین راه را تعیین می‌کند. برخی اوقات هم کسانی که برای معایب بینی خود و مشکلات تنفسی و … نزد جراح مراجعه می نمایند، در ادامه کار تمایل دارند پس از رفع نواقص و مشکلات بینی، جراحی زیبایی بینی نیز انجام دهند که همه این موارد می بایست با دقت مورد بررسی قرار گیرد.

 

دکتر مسعود یزدانی

متخصص جراحی فک و صورت و جراح پلاستیک بینی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *